Jedzenie, kuchnia, restauracje, gotowanie

Rogaliki z serkiem homogenizowanym

Rogaliki z serkiem homogenizowanym

Tydzień temu były pierniczki. Dziś przepis na łatwe i szybkie rogaliki z serkiem homogenizowanym, na które ciasta nie trzeba długo wyrabiać.

Składniki:                                                                                                    

Sposób przygotowania:

Mąkę i proszek przesiewamy na stolnicę. Następnie dodajemy margarynę i zagniatamy. Potem wbijamy jajko i łączmy z serek. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy.
Ciastu dajemy ok. 10 min, aby odpoczęło. W tym czasie możemy rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsiusza.
Po upływie 10 min ciasto wałkujemy i dzielimy na trójkąty. Na każdym kawałku ciasta kładziemy łyżeczkę dżemu lub  powideł. Zawijamy je tak, aby powstał rogalik, czyli od dłuższej krawędzi.
Przygotowane rogaliki kładziemy na blaszce i smarujemy żółtkiem. Możemy posypać je cukrem lub polukrować po upieczeniu.
Rogaliki z serkiem homogenizowanym pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Rogaliki z serkiem homogenizowanym
Autor
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)