Jedzenie, kuchnia, restauracje, gotowanie

Pasta z wędzonego halibuta

Pasta z wędzonego halibuta

Halibut

Kolejny przepis jaki chce przedstawić to sposób na wykorzystanie wędzonej ryby.
Zrobimy z niej pastę. Wybrałam halibuta bo bardzo go lubię.

Co nam będzie potrzebne:

  • 200 g. wędzonej ryby, w naszym przypadku Halibuta
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 3 łodygi szczypiorku
  • pieprz, sól
  • domowy majonez

Rybę wykładamy do naczynia rozdrabniamy ją widelcem i mieszamy z ugotowanymi jajkami. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy pieprzem i jeśli uważamy że ryba jest za mało słona to jeszcze solą. Później całość polewamy domowym majonezem i dokładnie mieszamy tak by wszystko utworzyło jednolitą masę.

Pasta jest idealna do kanapek i jest świetnym sposobem na przemycenie ryb dzieciom.