Jedzenie, kuchnia, restauracje, gotowanie

Pizzerinki – sylwestrowa i imprezowa przekąska

Pizzerinki – sylwestrowa i imprezowa przekąska

Pizzerinki

Z racji zbliżającego się dużymi krokami Sylwester pewnie u każdego trwają przygotowania do tej jednej nocy w roku.
Przygotowałam na dziś pizzerinki z ciasta francuskiego.

Potrzeba nam:

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 4 łyżki sos pomidorowego (ewentualnie można zastąpić koncentratem pomidorowym)
    • 5 plasterków salami
    • 6 plasterków sera
    • zioła (bazylia i oregano)

Ciasto francuskie rozwijamy z papieru. Następnie ciasto smarujemy sosem pomidorowym. Układamy plasterki salami i sera. Zwijamy ciasto. I całość kroimy ostrym nożem na małe krążki.

Posypujemy ziołami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy je około 25 minut.